"hedonista"

élvhajhász: Olyan ember, aki azt vallja, hogy az emberi élet célja az érzéki örömök, gyönyörök átélésére törekedni.

"A történetünk..."

Jereván. Így hívták a kultikus sörkertet Nyíregyházán. A név hallatán mindenkinek beugrik egy story, ami általában nem úgy kezdődik, hogy "Hát ööö megettünk egy salit..." :) 

A Jereván név fogalom szeretett városunkban, magasan volt hát a léc amikor kitaláltuk, hogy itt nyitunk éttermet. Anett régi vágya volt visszaadni a fényét a város legszebb részén lévő kioszknak. Olyan éttermet szeretett volna, ahol laza elegancia várja az embereket, ahol bárki jól érezheti magát, de nem feszengős, nem sznob.
"Legyenek igazi jóízű magyar fogások, izgalmas nemzetközi ínyencségek, tökéletes reggeli, a legjobb koktélok a városban, kézműves sörök, finom desszertek, persze a saját pálinkáik, amiket Nyírtasson főznek Rudiék nagy szakértelemmel és alázattal, a Talléros Rendezvényház mellett, saját gyümölcsünkből.” - mondta Anett.
A konyha összefogására Pataky Péter séfet kértük fel, és nyáron elindult a nagy munka. Lebontottuk a régi teraszt, új télikertet építettünk, átterveztük a konyhát, lassan szépült a Jereván és elkezdett hasonlítani egy igazi étteremre. Egy olyan étteremre, amire régen vágyott Nyíregyháza tudatosan, vagy tudat alatt. De nem volt még neve szívünk csücskének, amit tényleg olyan szeretettel fúrtunk-faragtunk, csinosítottunk.  - Milyen lesz ez az étterem?  - Mit ad majd az embereknek?  - Az egyetlen dolgot, amit senki nem vehet el tőlünk. Ez pedig az ÉLMÉNY.  - Hogy hívják azt az embert, aki tudatosan vadássza az élményeket? HEDONISTA! Így született meg büszkeségünk, a hedonist. Megnyitottunk és sikeresen túl vagyunk az első hónapon. Sokatokat máris törzsvendégként köszönthetünk, ami fantasztikus érzés, hiszen ez az étterem Nektek épült. Köszönjük, hogy szerettek minket! Mi is szeretünk Titeket! Szeretünk Nektek reggelivel és ebéddel, koktéllal és borokkal kedveskedni. Hiszen a mi történetünk csak így lehet kerek... Szerintünk Krúdy, a legnagyobb nyíregyházi hedonista is büszke lenne ránk!

e-mail

hedonistnyh[kukac]
gmail.com


Kövess minket!: